Foroven

Weekendophold Skagen

Skagen er en af Danmarks dejligste turistbyer og det hvad enten du vælger et weekendophold i Skagen om sommeren, hvor der er fuldt af turister, eller lidt uden for sæsonen, hvor der er knapt så mange besøgende. Skagen er først og fremmest afslapning, velvære og naturoplevelser. Det er at blive blæst godt igennem ved havet for derefter at sætte sig ind på en de mange restauranter ved havnen og få en god frokost.

Eller efter et besøg på Skagen Bryghus eller Skagen Museum at tage en lille lur inden man skal have en god middag om aftenen. Det er en weekend helt i dit eget tempo.

Hoteller til weekendophold i Skagen

hotel i skagenDer er flere muligheder for gode hoteller i Skagen. Et af de kendteste er nok Ruth’s Hotel, der ligger centralt i Skagen og tilbyder et væld af aktiviteter. Her er wellness, spa, pool og dejlige afslapningsområder. Og så er hotellet og værelserne smukke i sig selv.

På Hotellet finder du også en af Skagens bedste restauranter. Den er klassisk fransk og drives af den kendte kok, Michel Michaud. Bor du ikke på hotellet bør du alligevel have en god middag i restauranten under dit ophold.

ruths hotel skagenAf andre hoteller, der er værd at anbefale, finder du Brøndums Hotel, der også er et kendt og klassisk Skagen hotel eller måske det hyggelige Hotel Petit, der også har en meget central placering.

Er du villig til at køre lidt, kan du også finde flere hoteller og kroer i nærheden af Skagen.

 

 

-> Se udvalg af hoteller i Skagen her <-

Hvad skal man opleve på en weekend i Skagen?

Skagen er først og fremmest natur og et helt vidunderligt lys. Det oplever man bedst ved nogle dejlige gåture langs vandet og i selve byen. Og selvfølgelig skal man en tur på Grenen og blive rusket godt igennem. Uanset om man er til museer eller ej – jeg er det ikke selv altid – så skal du besøge Skagens Museum. Det er her du finder kunstnerne Michael Ancher og Krøyer, hvor sidstnævnte er blevet ekstra aktuel med filmen om Marie Krøyer. I det hele taget har museet verdens største samling af skagensmalernes kunstværker, så det i sig selv berettiger et besøg.

Bagefter kan du slå et smut forbi Skagen Bryghus og smage den gode lokale øl og også få en let og uhøjtidelig frokost. Det er Danmarks nordligst beliggende bryggeri og ejes for det meste af lokale beboere – 4.000 er aktionærer i bryghuset.

Er du i Skagen en dag, hvor solen skinner – og det gør det ofte i Skagen – så skal du slutte dagen med at se solnedgangen. Det er en helt speciel oplevelse at se solen gå ned i havet, uanset om det er sommer eller vinter.

Et weekendophold i Skagen inkluderer god mad

På et weekendophold i Skagen skal man også forkæles om aftenen og besøge en af de mange gode restauranter, der findes i Skagen. Jeg omtalte længere oppe, brasseriet på Ruth’s Hotel som en af dem. Skagen Fiskerestaurant er en anden, der absolut er et besøg værd.  Som navnet antyder, er det lokale, friske fisk, der serveres og af høj klasse. Og med et lille, men godt vinkort.

Restauranten på Brøndums Hotel er en tredje anbefalelsesværdig restaurant.

Jeg håber du har fundet inspiration til weekendophold Skagen og hører meget gerne om dit eget besøg på “toppen af Danmark”. Du kan skrive dine kommentarer nedenfor.

,

Ingen kommentarer endnu

Skriv et svar