Foroven

Weekendophold på Fyn

Fyn ligger lige midt i Danmark og kan derfor nås inden for et par timer uanset, hvor i landet man bor. Derfor er det også oplagt at tage et par dage fri og tage et weekendophold på Fyn uden du skal bruge tiden på transport. Og så byder Fyn på en masse andre gode ting, som bestemt er et besøg værd. Det vil jeg skrive lidt om her.

-> Køb et skønt weekendophold på Fyn her <-

Gourmetophold på Fyn

falsled kroNår jeg tænker på Fyn tænker jeg først og fremmest på to af Danmarks bedste steder at tage et break over en weekend. Begge er to gourmetkroer i den høje ende. Falsled Kro er den ene af dem. Beliggende i den lille landsby Falsled tæt på Faaborg kan du få et gourmetophold i den absolut højeste klasse. Her gås der ikke på kompromis med noget. Maden og værelserne er i absolut topklasse og det er prisen så også. Du skal regne med priser fra ca. 2.000 kr. pr. person for en enkelt overnatning med middag – men uden vin.

Den anden herlige kro på Fyn er Munkebo Kro tæt på Kerteminde og det gamle Lindøværft. Selve stedet er meget hyggeligt men ligger lidt spøjst ved landevejen klemt inde i et parcelhuskvarter. Der er kommet ny ejer efter Thomas Pasfall har haft kroen i mange år og jeg har ikke været der efter skiftet. Men maden, vinen, stemningen og værelserne fejlede bestemt ikke noget, da jeg var der sidst. På Munkebo Kro kan du få flere typer af ophold og en enkelt overnatning med middag kan fås fra 1.000 kr. pr. person. Skal det være et helt weekendophold over 2 dage er prisen fra 1.700 kr. Prisen stiger jo bedre maden skal være.

Er du ude efter et luksus weekendophold på Fyn, så kan begge disse kroer anbefales.

holckenhavn weekendopholdHvad med et slotsophold?

Fyn byder også på flere slotte, hvor du kan tilbringe en weekend. Hindsgavl Slot ved Middelfart er et af disse. Slottet ligger tæt ved Lillebælt i et naturskønt område, hvor der er ro og mulighed for mange forskellige aktiviteter. Gå ture i den store slotspark eller langs Lillebælt. Du kan også leje cykler og tage en tur i den nærmeste omegn. Der er ikke langt til Middelfart, hvor der er et par udmærkede restauranter ved havnen, hvor du kan spise frokost. Et weekendophold med en overnatning koster fra 1.200 kr. pr. person inkl. middag og morgenbuffet, som i øvrigt er ganske udmærket. Værelserne er lidt forskellige, men de fleste er ny istandsatte.

I den østlige del af Fyn tæt på Nyborg ligger Holckenhavn Slot, som fornylig har slået dørene op for også at tilbyde weekendophold i udvalgte weekender. Men du skal være hurtig ved havelågen, hvis du skal sikre dig et af de eftertragtede ophold. Prisen er ca. 1.900 kr. pr. person med middag og en enkelt overnatning.

Hoteller på Fyn til weekendophold

Du har selvfølgelig også mulighed for selv at arrangere et weekendophold på Fyn. Det vil sige selv booke et hotel og finde en god restaurant om aftenen. Her er Odense naturligvis oplagt med flere gode hoteller og restauranter og med mulighed for shopping og stadig tæt på andre aktiviteter, du kan finde på Fyn. En hotelovernatning kan fås for ca. 1.000 kr. for 2 personer – eller billigere – og du kan også sagtens finde en restaurant så den samlede pris ikke bliver højere end en af de pakker, jeg har omtalt ovenfor. Se forskellige hotelmuligheder i boksen til højre.

En middag på Under Lindetræet, der stadig hører til blandt Odenses bedste restauranter, koster fra ca. 550 kr. pr. person eller hvad med et besøg på førnævnte Thomas Pasfalls nye restaurant i Brandts Klædefabrik. Her kan du få 5 retter for 525 kr. pr. person. Så det bliver jo samme pris eller billigere end en af pakkerne.

Jeg håber du får en en god tur til Fyn på dit eget weekendophold. Du er velkommen til at skrive om det nedenfor eller komme med andre gode forslag.

 

Ingen kommentarer endnu

Skriv et svar