Foroven

Weekendophold i Malmø

Malmø er for mange en overset perle. Byen, der er Sveriges 3. største by, ligger kun få minutters kørsel fra København og med samme størrelse som Århus byder den på masser af muligheder for shopping, restauranter og oplevelser. Det er derfor oplagt at tage et weekendophold i Malmø, hvis du bor tæt på København – du vil ikke fortryde.

Den nemmeste måde at komme til Malmø er enten med bilen over broen eller med toget den samme vej. Vil man slippe for parkeringsafgifter er det dejligt nemt at tage toget og Malmø Centralstation ligger lige i centrum – tæt på både hoteller og forretninger. Prismæssigt skal du give nogenlunde det samme alt afhængig af hvor mange, I er i bilen.

Hotel i Malmø

hotel scandic kramerDer findes flere ganske udmærkede hoteller i centrum af Malmø. Du kan næsten ikke undgå at lægge mærke til Hotel Scandic Kramer, der ligger på Stortorget i Malmø. Det er et flot gammelt hotel og det ligger super centralt. Samtidigt er prisen for et værelse til at komme i nærheden af, så det er absolut anbefalelsesværdigt.

Skal det være lidt bedre, så er det 5-stjernede Renaissance Malmø Hotel en overvejelse værd. Det ligger også i centrum tæt på Lilla Torg og har mange faciliteter, blandt andet en rigtig god restaurant.

Der findes også en række lidt billigere hoteller både i centrum men i særdeleshed i udkanten af byen. Personligt vil jeg gerne bo centralt, når jeg er på weekendtur i en (stor)by, men vil du spare lidt på overnatningen, så tag et af hotellerne i periferien.

Se udvalg af hoteller i Malmø her

Restauranter til weekendopholdet i Malmø

De fleste forbinder måske ikke Sverige med den højeste gastronomi, men ligesom i Danmark har der været en bølge af nye kokke, der sværger til den ny nordiske stil og det har mange steder højnet niveauet på restauranterne. Et af de nyere steder er B.A.R. Naturlig Krog & Vinbar, der ligger tæt på Davidshalls Torg. R’et i B.A.R. står for Robert Jacobsson, der tidligere var souschef på  Noma i København. Maden (og vinen) er så naturlig som muligt og der er højt fokus på årstidens råvarer.

vollmersVollmers er en anden restaurant, der absolut er et besøg værd. Det er en moderne skånsk restaurant med lokale råvarer, der kombineres med moderne teknikker. Til at komplementere maden har Vollmers et fint vinkort, der er udarbejdet i samarbejde med den danske sommelier Jacob Kocemba. Menuerne starter ved 500 SEK – det er en god idé at booke bord hjemmefra. Du kan læse mere på hjemmesiden her.

Et sidste restauranttip som passer fortrinligt til et weekendophold i Malmø er Restaurant Bastard, som ligger i Mäster Johansgatan i centrum. Bastard serverer moderne husmandskost, som de selv beskriver det. De er glade for dyr og rodfrugter og serverer mad med et stort hjerte. Menuen ændres dagligt. Baren åbner tidligt og her kan du starte med et godt udvalg af paté, pølser, rilette m.m.

Shopping i Malmø

Malmø byder på mange gode shoppingmuligheder fra store centre til små eksklusive forretninger. Du finder både internationale kædebutikker, moderne design og det sidst nye inden for mode.

Det bedste udgangspunkt for en shoppingtur er gågaden, der ligger midt i byen – her finder du både de store forretninger og stormagasiner samt mange små butikker.

Skal det være mere trendy er det værd at besøge Davidshall, der ligger tæt på gågaden. Her ligger moderne små butikker sammen med cafeer og restauranter, så man også kan holde pause. Det er også her du finder vintage butikker.

Et af Malmøs største indkøbscentre er Friisgatan, som du finder lige ved stationen af samme navn – det er også et besøg værd, hvis man er til shopping i centre.

Vil du shoppe delikatesser og mad skal man til Möllevången, som også kaldes “Möllan”.

Åbningstiderne er normalt fra 10-19 på hverdage, nogle steder lidt længere. Mange har også åbent om søndagen.

Alt i alt er der gode muligheder for overnatning, shopping og restaurantbesøg på en weekendtur til Malmø og jeg vil klart anbefale at du gør forsøget. Hvis du har nogle gode kommentarer eller tips er du velkommen til at dele dem med os nedenfor. God tur!

Ingen kommentarer endnu

Skriv et svar