Foroven

Weekend i Nice

Verden bliver mindre og mindre og efterhånden er det ligeså billigt af tage en weekend i Nice som et weekendophold i Jylland – i hvert fald hvis du skal betale broafgift for at komme til Jylland! Og sydfranske Nice er oplagt at tage en weekend i af mange årsager, f.eks.:

  • Byen er charmerende
  • Vejret er godt det meste af året
  • Maden og vinen er fremragende
  • Der er gode shoppingmuligheder
  • Du kan flyve direkte og billigt til Nice
  • Lufthavnen ligger kun 7 km fra centrum, så du er hurtigt fremme

Som tilfældet er for Barcelona, så ligger Nice ved Middelhavet og har derfor det skønne middelhavsklima, hvor det aldrig rigtigt bliver koldt og hvor man selv i januar måned kan være heldig med en 16-17 grader og solskin, så man kan sidde og nyde livet udenfor.

Sådan kommer du til Nice

For en weekend er det for langt at starte bilen op og køre til Nice – du skal naturligvis flyve. Der er flere selskaber, der flyver direkte til Nice – også om vinteren. Det gør både SAS og Norwegian. Det er altid lidt dyrere, hvis du skal afsted i weekenden, men er du ude i god tid, kan du godt få billetterne til en god pris og under 1.000 kr. Sidst jeg var i Nice fløj jeg via Frankfurt med Lufthansa/SAS og selv om det er lidt irriterende at skulle skifte, så var det klart den billigste løsning.

Det er min erfaring, at for at finde billige flybilletter til Nice, skal du starte via Seat24.dk, der har det største antal flyselskaber på lige netop denne destination.

Find Fly til Nice her

Hotel i Nice

Vil du bo centralt i Nice og om sommeren er det dyrt – så er du advaret. Men i weekender og uden for juli og august måned falder priserne til mere almindelige hotelpriser og da det er Frankrig er det faktisk ganske rimeligt, alt efter hvad du er interesseret i.

Er du til et godt 4-stjernet hotel, er Hotel Beau Rivage et rigtigt godt bud. Det ligger meget centralt tæt på Centrum med shoppingmuligheder, tæt på alle restauranterne i den gamle bydel og ikke mindst tæt på vandet og Promenade des Anglais.

Vil du lidt ned i pris og klasse, så skal du finde et godt hotel, der ligger lidt væk fra stranden. Det kan f.eks. være det 3-stjernede Hotel Boreal, der stadigvæk er yderst centralt beliggende, men du har godt 600 meter ned til stranden. Hotel Boreal er et af de hoteller, der har de bedste anmeldelser fra andre gæster, så det er bestemt et besøg værd.

Endelig er det 2-stjernet Hotel Comte de Nice et rigtigt godt og billigt alternativt.

Find Hotel i Nice her

Værd at vide om Nice

På et weekendophold i Nice behøver du ikke at tage på udflugter fra byen. Der er rigeligt at opleve og se i selve Nice. Er vejret til det, så skal standen naturligvis nydes. Du behøver ikke nødvendigvis at bade, men kan i stedet sidde på en af de mange barer eller restauranter, der ligger langs stranden og nyde solen og en kølig drink og måske læse en god bog. Er vejret til det, er en dukkert nu eller ikke at foragte.

Langs stranden går Promenade des Anglais og en tur på promenaden er obligatorisk. Der er liv om det er dag eller aften – om aftenen kan du opleve en del forskellige optrædender, men ellers er det bare at slendre langs Middelhavet.

Den gamle bydel med dens kringlede små gader og meget blandede butikker skal også opleves. Her finder du autentiske og hyggelige forretninger blandet med de rene turistfælder, så der er noget for enhver smag. Det er også i den gamle bydel, at du finder en række restauranter samlet på én plads. Nogle er gode, andre mindre gode – men det skal prøves.

Er du til shopping findes der mange forskellige modebutikker i Nice, men de største og de kendte er koncentreret omkring Rue du Congres i centrum af byen. Det kan betale sig at gå på opdagelse i de små sidegader i nærheden.

Et godt restauranttip er den 1-stjernede Michelinrestaurant Le Bistrot Gourmand, hvor man kan få en glimrende gourmetmenu til kun €32 og endnu billigere, hvis det er til frokost. Men bestil bord hjemmefra, for det er svært at komme til – i hvert fald om aftenen.

God weekend i Nice!

,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Last minute weekendophold - Spar penge i sidste øjeblik - 20. januar 2014

    […] rejse med hotel og fly til et last minute weekendophold. I skrivende stund kan jeg f.eks. komme til Nice i 4 dage for kun 1.444 kr. inkl, hotel og fly. Og selv om det er januar måned, er det da billigt […]

Skriv et svar