Foroven

Weekend i Berlin

Det er nemt at tage en weekend i Berlin. Det er sammen med London den storby, der ligger tættest på Danmark og som er nemmest at komme til. Berlin er på mange måder en enormt spændende by, fyldt med historie og kultur og så en levende ungdomskultur også. Berlin er så at sige for alle aldersklasser. Den er en god blanding af storbyens glasbygninger, små kroer ved floden, grimme østtyske bydele og imposante stormagasiner. Her er noget for enhver.

Sådan kommer du til Berlin

En af de gode ting ved Berlin er, at der er mange muligheder for at komme derned. Du kan vælge selv at starte bilen op og sætte kursen mod Berlin. Alt efter hvor du bor i Danmark skal du regne med ca. 5-6 timer for turen. Fra Sjælland kan du vælge Gedser-Rostock – så skal du ikke sidde i bilen så mange timer – eller Rødby-Puttgarden. Tidsmæssigt er det nogenlunde det samme.

Der findes også mange busselskaber, der har ture til Berlin. Det er så ikke så fleksibelt, da du typisk også skal købe ophold (hotel) som en del af pakken.

Der er også den mulighed, at du kan tage toget. Der er flere afgange hver dag fra både København og Jylland – nogle tog er direkte, med andre skal du skifte i Hamborg. Prisen varierer en del, alt efter dag og afgang.

Fly til Berlin

Der er mange flyselskaber, der flyver til Berlin. AirBerlin er et af de billigste selskaber og de har flere daglige afgange. Prisen afhænger af i hvor god tid du bestiller og hvilke dage og tidspunkter, du vil rejse på, men jeg har lige været i Berlin til under 800 kr. for en returbillet med AirBerlin. SAS flyver naturligvis også til Berlin og det samme gør Norwegian, hvor du som regel også kan komme billigt afsted. Fordelen ved AirBerlin er dog, at de har flest afgange, så fleksibiliteten er noget større.

Find Flybillet til Berlin her

Hotel i Berlin

hoteller-berlinDer findes rigtigt mange gode hoteller i Berlin og en række hostels, hvis man er yngre og gerne vil have lidt mere gang i den. Der bygges hele tiden nyt i Berlin og også mange nye hoteller, hvilket gør, at udbuddet er stort og differentieret. Du kan få gamle, nye, store eller små hoteller og i alle kvalitets- og prisklasser. Desuden har mange af hotellerne egne parkeringsplads, hvis du er kørt selv – det er rart at vide.

Men når du er på weekend i Berlin, er det rart at bo centralt, så man ikke skal bruge al for megen transport for at komme ind og ud af byen. Der findes flere glimrende hoteller i “Stadtmitte”, f.eks. Hotel Fjord, der ligger godt og har rimelige priser. Sidst jeg var i Berlin boede vi lige ved Tiergarten på Hotel Pestana, som er et nyt 4-stjernet hotel med glimrende service og rigtig god beliggenhed til både sightseeing og shopping.

Se udvalg af hoteller i Berlin her

Hvad er værd at opleve på en weekend i Berlin?

Berlin byder på masser af kultur, seværdigheder, historie, shopping og gode spisesteder. På en weekend kan man nå meget, hvis man planlægger det godt. Jeg vil starte med en god gåtur i Tiergarten, der er en imponerende park midt i Berlin. Gå fra Siegerseule (sejrssøjlen) i den store rundkørsel og ned mod Brandenburger Tor – det historiske centrum i Berlin. Til venstre ved Brandenburger Tor kan du gå til parlamentet og nyde parken ned mod floden. Gå tilbage til Brandenburger Tor og gå igennem den og du befinder dig på Unter den Linden – Berlins Champs Elysee. Her kan du nyde en god kop kaffe eller en anden forfriskning.

Er du ankommet fredag ved middagstid, når du nok ikke meget mere denne dag. Dog skal du selvfølgelig ud og spise. Vil du prøve noget helt særligt skal du gå på Unsicht-Bar. Det er en restaurant drevet af blinde og al servering foregår i mørke – du bliver altså også selv blind! Det gælder om at lægge bestik og stille glas på de angivne steder, ellers finder man det ikke igen. Det er virkelig en totaloplevelse!

Lørdag er der tid til mere sightseeing og måske også lidt shopping. Jeg kan klart anbefale at leje cykler, når man skal nå at se det meste af Berlin på et weekendophold. Man færdes nemt i Berlin, der er ligeså cykelvenlig som København og det er klart den hurtigste måde at komme rundt.

Start ved Unter den Linden og kør så ned mod Gendarmerplatz og fortsæt mod det røde, gamle rådhus i retning mod Alexanderplatz. Læg mærke til hvordan bygningerne ændrer sig, om du befinder dig i det gamle Østberlin eller Vestberlin. Hold evt. en pause ved et af de små serveringssteder, der er langs Spreefloden. Du kan også vælge at tage en kanalrundfart – det har jeg selv til gode – men alle bådene er altid fyldt med store øl, så det ser hyggeligt ud!

Fra Alexanderplatz cykler du videre mod centrum og Friedrichstrasse, der er Berlins svar på strøget. Her finder du de kendte mærkevarebutikker og det er også i Friedrichstrasse, at du finder Checkpoint Charlie og historien om Berlinmuren. Brug de 10 minutter det tager at læse tekst og se de billeder, der er ophængt ved Checkpoint Charlie. Om man har oplevet perioden eller ej, er det superspændende historieundervisning.

Derfra kører du mod Potsdammer Platz og kører du ad Zimmerstrasse passerer du Trabi World – et kitchet museum om den forgangne østtyske bil.

Fra Potsdammer Platz er der ikke langt til det jødiske monument og derfra kan du cykle mod Kurfürstendamm og de mange forretninger og stormagasiner og bruge resten af dagen på lidt shopping.

Lørdag aften kan du prøve Restaurant Vox, en moderne sushi-restaurant, der er meget spændende. Den ligger ikke så langt fra Potsdammer Platz.

Søndag ville jeg bruge på et par museumsbesøg inden turen går hjemad igen. F.eks. det jødiske museum, DDR museum eller det historiske museum.

Har du andre eller flere ideer er du velkommen med dem nedenfor.

God tur til Berlin!

,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Berlin Marathon - En skøn weekend - 8. oktober 2012

    […] har tidligere skrevet om en weekend i Berlin og hvilke fantastiske muligheder, den byder på som helt almindelig turist. Man kan også kombinere […]

  2. 5 gode tips til weekendturen - 22. januar 2014

    […] gang jeg hørte om en “blinde-restaurant” var fra nogle kolleger, der havde været i Berlin og dernede prøvet en middag i totalt mørke. Egentlig synes jeg ikke, at det lød særlig […]

Skriv et svar