Foroven

Vinrejser – en god weekendmulighed

Vinrejser er en god måde at opleve et land og en kultur på. Man smager sig igennem et bestemt distrikt og bor typisk godt på dejlige hoteller eller vingårde. Og hvad kan være mere afslappende end god mad og drikke på en ferie?

Der er forskellige måder at foretage en vinrejse på. Rigtigt mange vinfirmaer arrangerer ture til de vindistrikter, hvor de importerer vin fra. Her har man mulighed for at komme rigtigt tæt på de enkelte vinproducenter og blive guiden igennem mange forskellige vine. Man modtages som regel også godt, da både de besøgende og arrangøren er kunder – og kunder behandles ordentligt de fleste steder.

vinrejseUlempen kan være, at man ikke selv bestemmer hvilke vinproducenter, man skal besøge – det er lagt i vinhandlerens hænder. Derfor kan det være en blandet oplevelse, men man kan naturligvis også være heldig. Desuden er det ikke alle vinhandlere, der er lige så gode til at være rejsearrangør som til at handle med vin, så pas lidt på.

Så er der nogle få rejsearrangører, der har specialiseret sig i vinrejser. Den største og ældste er nok De Danske Vinrejser, der har mange forskellige vinrejser hvert år, først og fremmest til europæiske vindistrikter. Guiderne er meget vidende, men er også tæt på (eller over) pensionsalderen, så det er typisk ikke for unge mennesker. Rejserne kunne godt trænge til lidt fornyelse. Du rejser enten med fly eller bus.

Endelig er der den mulighed selv at arrangere en vinrejse. Det er den mest fleksible, men til gengæld skal du også lave lidt mere arbejde selv. Først og fremmest skal du selv finde de vingårde, du gerne vil besøge. Det kræver som regel en aftale i forvejen, da mange af de små vingårde er familiedrevet og derfor ikke har ansatte til at tage sig af de besøgende. Så skal du besøge Pingus i Spanien, så må du altså kontakte vingården først. Er du ude i god tid, er det normalt ikke noget problem at få en aftale. Dog skal du undgå de travle perioder omkring høsten i august til oktober måned.

Har du svært ved at få kontakt til en vingård, så prøv at gå via den danske importør. De er som regel altid behjælpelige med at skaffe kontakten.

Med hensyn til overnatning er der rigtigt mange muligheder. I de fleste vindistrikter er der vinslotte eller vingårde, der tilbyder overnatning også. Og hvad er sjovere end at bo på en vingård, når man nu er på vinrejse? Du kan søge på for at finde både hotel, vingårde eller andre overnatningsmuligheder.

God fornøjelse med din vinrejse.

Ingen kommentarer endnu

Skriv et svar