Foroven

Romantisk Weekendophold

En af de bedste weekender man kan tilbringe er sammen med sin partner eller kæreste på et romantisk weekendophold. Det er selvfølgelig oplagt at tage på en sådan weekend for to, hvis man har noget at fejre. Det kan være bryllupsdag, fødselsdag eller en anden mærkedag, men ofte er det lige så rart, hvis man bare tager sted for at være sammen og nyde hinanden uden andre forstyrrende elementer som børn, arbejde, venner eller familie.

Når det skal være romantisk er rammen selvfølgelig vigtig – altså det sted I vælger. Og det kan være meget individuelt. Nogle foretrækker vild luksus på en afsides beliggende kro, andre at der er shoppingmuligheder i nærheden og der er også dem, der gerne vil dyrke aktiviteter – altså f.eks. golf eller lignende :-). Men for de fleste er et romantisk ophold kædet sammen med en dejlig middag og uforstyrret afslapning.

Og så er prisen selvfølgelig også afgørende – vi har ikke alle det samme budget og muligheder – eller ønsker ikke at anvende det samme på en weekend for 2.

Her er beskrevet tre forskellige men gode romantiske weekendophold:

Romantik på tilbud

Bandholm Hotel er det helt rigtige sted, hvis man dels vil have romantik og samtidigt holde det inden for rimelige økonomiske grænser.  Hotellet ligger på Lolland i den hyggelige lille by Bandholm tæt ved Knuthenborg Safaripark. Det ligger ned til havnen og vandet og der er havudsigt fra nogle af værelserne.

Der er en hyggelig restaurant og så er der en wellness afdeling, som kan benyttes af hotellets gæster. Et typisk ophold kan se således ud:

Man ankommer fredag eftermiddag og får eftermiddagskaffe og kage. Om aftenen får man en god 2-retters menu i restauranten. Lørdag starter med en lækker morgenbuffet, hvorefter man kan tage på tur og nyde de dejlige omgivelser. Man kan vælge at få en picnickurv med – det synes jeg er romantisk – eller spise frokost på hotellet.

Lørdag aften er der luksusmiddag i restauranten og det hele slutter af med en stor søndagsbrunch.

Se priser og bestil romantisk weekendophold på Bandholm Hotel her

Romantisk weekendophold i København

For mange er romantik forbundet med dejligt samvær og shopping i en storby. Og her kan København sagtens være med. Den er romantisk på de fleste årstider – selvfølgelig på forskellig måde. Min hustru og jeg havde selv en sådan weekend i februar – en oplevelse, vi meget gerne vil gentage. Nu skriver jeg weekend – det var det også – men vi havde kun en overnatning fra lørdag til søndag.

Der er masser af romantiske hoteller i København, men skal det være i den lidt bedre ende, vil jeg foreslå det helt nye Tivoli Hotel eller Hotel Phoenix, der ligger nær Kgs. Nytorv i centrum. Begge er superhoteller med dejlige værelser og god service.

Kom tidligt lørdag og start med at gå rundt i Københavns skønne gader og parker. Når forretningerne åbner er det tid til shopping – både på strøget og i stormagasinerne men prøv også de små gader med små butikker, der bugner af ny mode og gammel vintage.

Alt efter årstiden er der forskellige frokostmuligheder. Jeg synes stadig at Nyhavn er et fantastisk sted til en udendørs frokost – ikke så meget på grund af maden, men på grund af stemningen. Er det for koldt, så prøv Amaliekælderen eller den klassiske Schønnemann på Hauser Plads – de er begge et besøg værd.

Eftermiddagen kan anvendes til lidt sightseeing. Har du spist frokost på Schønnemann så er der ikke langt til hverken Rosenborg Slot eller en tur i rundetårn.

Aftenen skal nydes på en god restaurant. København har en række Michelin restauranter og de er alle i verdensklasse. Jeg vil anbefale en romantisk middag på Restaurant AOC, der ligger lige over for Hotel Phoenix, hvis det skal være højeste niveau. Skal det være knapt så fornemt, så kan jeg anbefale Famo 51, som er italiensk og med et fornuftigt prisniveau. Husk at bestille bord i forvejen.

Book Romantisk Weekendophold i København her

Romantisk weekendophold på kro

Skal det være rigtig luksus og er prisen ikke noget problem, så er der et par steder i Danmark, der bare er lidt bedre end alt andet. Det ene sted er Falsled Kro, der ligger på Fyn ikke så langt fra Faaborg. Det er en meget traditionel kro med et køkken, der er klassiske fransk. Alt er luksus – fra din ankomst til du tager afsted. Det er et ophold i absolut luksus og prisen er også herefter. Til de helt store mærkedage.

Et absolut luksus og romantisk ophold får man også på Henne Kirkeby Kro. Den ligger noget afsides i Vestjylland, men du vil ikke et sekund fortryde et besøg. Kroen er nænsomt istandsat og værelserne er med Hästens senge og B&O anlæg, så det fås ikke bedre.

Maden er hvad jeg vil kalde “nydansk” med fransk og nordisk inspiration. I køkkenet står Paul Cunningham, der tidligere havde Michelin-restauranten The Paul i Tivoli. Det er bestemt ikke billigt, men alligevel kan de lade sig gøre at finde rigtigt gode vine til særdeles fornuftige priser på kortet og er du og din partner meget glade for vin, så kan Henne Kirkeby Kro absolut anbefales.

Se Andre Romantiske Weekendophold Her