Foroven

Gourmet Weekendophold

Et gourmet weekendophold skal gerne være en luksusoplevelse, som man husker i lang tid fremover. Min opfattelse af gourmet er, at så skal maden og vinen være i topklasse og det er på grund af dette, man vælger det pågældende sted, mere end noget andet. Derfor gør det naturligvis ikke noget, at omgivelserne også er i orden og kan leve op til maden og vinen.
De steder i Danmark, jeg kan anbefale til et gourmetophold, har jeg alle selv været på i privat sammenhæng. Det betyder ikke, at listen er udtømmende – der kan sagtens være andre også – men det er alle nogle, jeg kan stå inde for.

Gourmetophold i Jylland

Jeg har tidligere skrevet om og anbefalet Henne Kirkeby Kro, der ligger ved Henne Strand i Vestjylland. Det er her jeg har haft den absolut bedste oplevelse, når det drejer sig om mad og vin kombineret med overnatning. Ganske simpelt! Siden jeg var der, har køkkenet skiftet chef, så det nu er Paul Cunningham, men det høje niveau er med garanti fortsat. Det hele er meget luksuriøst, så vil du have den ultimative oplevelse, så er dette klart førstevalget.

Molskroen ved Ebeltoft er et andet godt bud på et dejligt gourmet weekendophold. Her tilbydes en god gourmetmenu med tilhørende, flotte vine, der dog prismæssigt er lidt i den dyre ende. Men vinkortet er omfattende og værd at gå ombord i. Den “lange” menu er på 6 retter og køkkenet er i topklasse, så det er bare med at slå sanserne ud. Værelserne er fine og booker du et gourmetophold får du et luksusværelse, der er lidt bedre end det normale værelse. Også morgenmaden er af høj klasse – bare ærgerligt at man sjældent kan spise så meget dagen derpå.

I den sydlige del af Jylland – faktisk helt ved grænsen – finder vi Fakkelgaarden, der har haft en lidt omskiftelig tilværelse og de to gange, jeg har været der, har været meget forskellige i kvalitet. Det ene ophold var super, det andet knapt så godt. Beliggenheden ved Flensborg Fjord er dog unik og der er mange ting at give sig til i området, f.eks. et besøg i Flensborg. Menuen består af  6 retter og du kan bestille en tilhørende vinmenu. Fakkelgaarden er et godt bud på et gourmet weekendophold.

Gourmetophold på Fyn

Fyn byder på to fantastiske muligheder for et gourmetophold. Munkebo Kro, ikke så langt fra Odense, er et af dem. Kroen har skiftet ejer siden jeg var på besøg, så jeg må indrømme, at jeg ikke kender det nuværende niveau. Men under Thomas Pasfall var det i hvert fald i orden. Selve gourmetmenuen var rigtig god og i øvrigt meget lokal med fynske specialiteter i nye fortolkninger. Og så har Munkebo Kro altid været kendt for et særdeles veldækket morgenbord, hvilket jeg kan bekræfte. Men forbehold for ejerskiftet er det et besøg værd.

Det mest klassiske gourmet weekendophold i Danmark fås også på Fyn. Jeg tænker naturligvis på Falsled Kro. Kroen er en af de første gourmet-kroer i Danmark og den er som den altid har været, klassisk fransk. Maden og atmosfæren er som på en god fransk kro, lidt som i Barbizon, jeg tidligere har skrevet om. Det er bestemt ikke billigt, men det er en oplevelse værd. Prismæssigt er det vel kun Henne Kirkeby Kro, der også kommer derop og skal man vælge, vil jeg nok foretrække Henne Kirkeby Kro.

Men hold øje med Falsled for en gang imellem har de vinmiddage i samarbejde med vinfirmaer og i den forbindelse kan man få et samlet ophold til en fornuftig pris.

Gourmet weekendophold på Sjælland og København

Nu bliver det svært! For jeg må indrømme, at jeg aldrig har været på et gourmetophold i København eller på Sjælland, hvor jeg både har overnattet og spist det samme sted. Men jeg har boet på hotel i København og så spist på mange af de rigtigt gode Michelin restauranter. Er du interesseret i et hotel i København af høj klasse, kan du se et udvalg til højre.

Af Michelin restauranterne holder jeg mest af AOC, Era Ora og Kong Hans, som mange ofte glemmer. Noma er vanskeligt at få bord hos, men er du til den slags så prøv Geranium i stedet.

Kokkeriet vil jeg til gengæld ikke anbefale – hold dig fra den! Du kan læse min anmeldelse af Kokkeriet, så forstår du hvorfor…

I niveauet under Michelin findes der flere gode muligheder i København. Le Sommelier er altid et besøg værd, især hvis man sætter pris på vin. MASH er til den steakglade og sætter du pris på rigtig god mad til en yderst fornuftig pris, så besøg Formel B, der tidligere havde en michelin-stjerne, men nu har droslet lidt ned – dog ikke på kvaliteten.

Der er mange muligheder for et gourmet weekendophold over hele landet. Jeg har anbefalet nogle her, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for. God fornøjelse.

 

Ingen kommentarer endnu

Skriv et svar