Foroven

Cremer til ferien

Hvad enten du skal på et weekendophold eller på en længerevarende ferie, så skal du huske forskellige cremer, hvis du skal til solrige himmelstrøg.

Og det også selvom det er køligere vejr. Jeg ved det fra mine mange ture til Barcelona, for her er solen skarp også i januar måned og derfor er det en god idé med flere former for hudpleje.

Når du færdes ude skal du naturligvis anvende solcreme. Kravene til solcreme er steget voldsomt med den seneste forskning, så faktorbeskyttelsen i dag er betydelig højere end den var, da jeg var ung. Dengang brugte man måske faktor 2, 4 og 6 – de findes dårligt nok i dag.

Men du skal anvende en faktor, der passer til din hudtype. Kan du tåle solen behøver den ikke være så høj, men i starten er faktor 10 sikkert en god idé – alt efter hvor lang tid, du er i solen. Det er hvad jeg normalt starter med. Er du særdeles følsom over for sol bør du starte med en meget højere faktor.

Er du på byferie er det kun hovedet du skal bekymre dig om og hvis du er vant til at være uden for, er ansigtet sikkert allerede vænnet til solen og din faktor kan være lavere. Ellers brug en høj faktor her også.

Du kan købe solcreme med faktor på apoteket her.

kimovi cremeMen hudplejen stopper ikke med det! Også efter du har været i solen er det en god idé at smøre huden i en creme eller gel, der kan lindre den påvirkning, der uanset mængden af sol, har været på din hud.

Her er jeg blevet anbefalet nogle nye cremer fra firmaet Kimovi, som er økologiske og fremstillet med en frugt fra Afrika, der skulle have lindrende effekt på hud. Frugten hedder Kigelia. Kimovi laver både cremer og geler og i to varianter, hvor den ene også indeholder en del salt. Den med salt er dog mere til at rense huden ved f.eks. bumser og psoriasis.

Har du været i solen bør du anvende Kimovi uden salt. Cremen er rigtig god lige efter et bad, mens gelen kan anvendes inden man går i seng. Så ligger den som en hinde og beskytter huden indtil den vaskes af igen.

Kimovi sælges også på apoteket, men du kan også købe dem online i deres butik her.

Ingen kommentarer endnu

Skriv et svar