Foroven

Berlin Marathon – En skøn weekend

Jeg har tidligere skrevet om en weekend i Berlin og hvilke fantastiske muligheder, den byder på som helt almindelig turist. Man kan også kombinere et besøg til Berlin med et marathonløb, som jeg og min hustru gjorde sidste weekend. Det er en helt særlig oplevelse. Inden jeg kommer for godt i gang skal jeg lige skynde mig at fortælle, at det kun var min hustru, der løb – jeg var desværre blevet skadet og kunne derfor ikke være med, meget bittert…

berlin marathon

Vi rejste med et specialist rejsebureau derned, Marathon Travel Club, der har specialiseret sig i at arrangere ture og ferier, der er kombineret med store løbebegivenheder. Egentlig valgte vi dem kun fordi alle billetter til selve løbet var udsolgt, da vi skulle bestille og den eneste måde vi kunne blive tilmeldt var at købe en pakkerejse, der bestod af hotel og løbstilmelding.

Men det var pengene værd. Selv om vi ikke deltog i de tilrettelagte fællesarrangementer var der godt styr på det og jeg kan absolut anbefale at rejse med Marathon.dk til et løbearrangement.

Det særlige ved Berlin i den weekend, hvor der er Marathon, er at det meste af centrum er spærret af både lørdag og søndag. Og selv om mange ting selvfølgelig står i Marathonløbets tegn, så giver det alle turister god mulighed for at komme rundt i byen til fods eller cykel. Især lørdag, hvor der først er løb om eftermiddagen.

Eller løb er måske så meget sagt for det foregår på inlinere – altså rulleskøjter. De bedste er kun godt 1 time om det, så de løber altså med over 40 km/t. Der er virkelig knald på. Og så er det rimeligt blodigt! Eliteløberne har ingen knæ- eller albuebeskyttere på (kun hjelm) og man kunne se ved mål, at mange af dem havde været nede og kysse asfalten med diverse hudafskrabninger til følge.

Selve marathonløbet starter søndag morgen kl. 9.00 med over 41.000 løbere – det fylder altså noget. Men det hele er velorganiseret – det er jo Tyskland – og forløber meget fredeligt. Og ja min hustru gennemførte i under 4 timer – lige efter planen.

Er du til motionsløb på de længere distancer, så tag et kig på marathon.dk – de kan anbefales.

,

Ingen kommentarer endnu

Skriv et svar