Foroven

Barbizon – En skøn plet tæt på Paris

Som helt ung var jeg ansat i et amerikanske computerfirma og var ansvarlig for leasingaktiviteterne. Jeg havde en fransk-libanesisk chef og han holdt mange af sine ledermøder på forskellige franske kroer i små byer. Det første jeg var med til blev holdt i Barbizon, en lille skøn landsby ca. 50 km fra Paris i nærheden af Fontainebleau.

Besøget gjorde et stort indtryk på mig, da jeg for første gang smagte vidunderlig fransk mad og ikke mindst fik nogle vine, som jeg på det tidspunkt ikke havde smagt magen til før. Det startede min vininteresse, som bl.a. betød at jeg senere oprettede en hjemmeside om vin, VinForum. Samtidigt var stedet, vi boede, helt unikt – og er det i øvrigt stadigvæk.

Hotellerie du Bas Breau i Barbizon

hotel bas breau barbizonHotellet hedder Hotellerie Du Bas Breau og er en del af kæden SLH, Small Luxury Hotels. Men det skal ikke afskrække dig, for det er ikke så dyrt endda, slet ikke hvis du kommer lidt uden for sæsonen. Der er tilknyttet en lille park, en swimmingpool og så en dejlig restaurant og bistrot. Her serveres klassisk bistrotmad som foie gras, frølår, søtunge, steak frites m.m. Og selvfølgelig ost.

Hotellet har kun 20 værelser og da det er en gammel bygning er der ikke to værelser, der er ens. De er charmerende indrettet i en klassisk, romantisk fransk stil.

Bas Breau er også kendt for at have huset Robert Louis Stevenson – den engelske forfatter – der skrev Skatteøen, mens han boede på hotellet i 1870’erne. Det gør hotellet meget ud af at fortælle :-). Men også mange andre kendte har boet her, f.eks. Mick Jagger og Joe Cocker.

-> Se udvalg af hoteller i Barbizon her <-

Barbizon

Selve Barbizon er en charmerende, lille landsby som man kan nyde til at gå ture i og nyde de mange små forretninger – mange af dem med kunst, da byen fra 1830 til 1870 var hjemsted for en række malere. Kunstarten var realismen og de blev kendt som “Barbizon skolen”. Motiverne hentede inspiration fra naturen og især Fontainebleau-skoven i nærheden. Således har både Monet og Renoir været forbi Barbizon.

Et besøg til Barbizon og Hotel Bas Breau bør ikke strække sig over mere end et par dage og er derfor perfekt til en weekend eller forlænget weekend. Man kan eventuelt kombinere det med en rejse til Paris. Det nemmeste er at flyve til Paris og så enten tage en taxi til Barbizon – ca. 30 minutter – eller leje en bil, hvis man ønsker selv at køre lidt rundt.

,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gourmet Weekendophold - Ideer til gourmetophold i Danmark - 29. januar 2014

    […] altid har været, klassisk fransk. Maden og atmosfæren er som på en god fransk kro, lidt som i Barbizon, jeg tidligere har skrevet om. Det er bestemt ikke billigt, men det er en oplevelse værd. […]

Skriv et svar